705
Les joventuts liberals europees i internacionals demanen un referèndum pactat a Catalunya
20/09/2017 10:09

Tot prenent nota del fet que el marc constitucional espanyol no s’ha mostrat prou flexible per a permetre un referèndum pactat a Catalunya, la Joventut Liberal Europea (LYMEC) ha reafirmat el seu suport a un referèndum «com a millor pràctica per a resoldre conflictes territorials» i ha exhortat les autoritats espanyoles i catalanes a dialogar per a trobar «una solució legal que permeti un referèndum, seguint l’exemple del Regne Unit amb el referèndum d’independència escocès». Aquesta proposta va en la mateixa línia que la carta que el president Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Ada Colau i Carme Forcadell van enviar la setmana passada al govern espanyol per a oferir una mà estesa i diàleg per a abordar «de quina manera ens podem posar d'acord perquè els catalans celebrin el referèndum», una oferta rebutjada immediatament per l’Estat. 

 

La Joventut Liberal Internacional (IFLRY), de la qual la JNC és membre fundadora, ha presentat un vídeo en el qual diversos integrants exigeixen que s'aturi l'estat d'excepció imposat per l'Estat espanyol a Catalunya el dimecres 20 de setembre i, alhora, demanen que se celebri un referèndum, defensant que la llibertat i la democràcia estan per damunt de tota activitat repressiva. El passat juny, IFLRY ja havia donat suport a una resolució en què defensava el dret a decidir dels catalans, la necessitat de dur a terme un referèndum i el dret a l'autodeterminació de la nació catalana.

 

La JNC també ha desenvolupat una agenda liberal global i internacionalista a LYMEC i IFLRY, on ha defensat posicionaments a favor de la pau i la llibertat al món.

Articles