719
La JNC aposta perquè el PDeCAT lideri un espai polític més transversal i plural per poder assolir la majoria social que necessita l’independentisme
14/07/2018 14:07

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha celebrat el seu Consell Nacional previ a les vacances d’estiu a Vilafranca del Penedès, des d’on els joves independentistes han apostat perquè després de la pròxima Assemblea Nacional del Partit Demòcrata (PDeCAT), es lideri un espai polític més transversal i plural per poder assolir la majoria social que necessita l’independentisme.

 

La portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, ha acompanyat als consellers i conselleres nacionals durant la cloenda de la jornada, des d’on ha advertit que “el PDeCAT sempre hem estat una força política amb ganes d’escoltar a tothom, i ens trobaran allà on es treballi per sumar i contribuir que el país estigui ben representat”. “No som un partit de portes tancades, sinó de finestres obertes”, ha reblat. En aquest sentit, Senserrich ha recordat que “tenim el repte d’ajudar el Govern amb tot el que calgui per fer la República; ajudar tota la gent que es troba en situació de repressió i persecució; i també el president Puigdemont amb tota la feina que fa a l’exili"

 

La portaveu, ha avisat als joves reunits a Vilafranca que “tindrem mesos intensos i la situació del país i dels companys a la presó i exili, no ho podem oblidar. Demano més compromís que mai per ells, per vosaltres pel futur”. Senserrich també ha remarcat que “l’1 d’octubre, el 27 d’octubre i el 21 de desembre no han estat en va” per això “l’única manera és demostrar als companys que defensem la democràcia comprometent-nos encara més amb el país”.

 

El secretari general de la JNC, Sergi Miquel, també s’ha referit la pròxima la 1a Assemblea Nacional del PDeCAT, partit al quual la JNC dona suport, i ha explicat que “esperem que l’assemblea del PDeCAT serveixi per reforçar el partit i construir i definir les línies d’un nou espai polític”. I és que la JNC ha aprovat en el marc del Consell Nacional, les esmenes que aporta a l’assemblea. 

 

A més, Miquel ha recordat que “des de l’1 d’octubre han passat moltes coses i part dels presos i exiliats han passat per aquesta organització política i per això, gestionem una barreja de sentiments, però seguim aquí treballant per seguir construint el país lliure que volem”

 

 

 

Durant el consell nacional, celebrat a l’Edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès, els consellers i conselleres nacionals han un posicionament polític en forma de moció.

 

 

Moció

 

“Per una democràcia propera als ciutadans”

Articles